Calvé Pindakaas – lancering commercial

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant
Egmond aan Zee / Calve pindakaas commercial / Bobbie en Lieke Martens

In de zomer van 2018 lanceerde Calvé Pindakaas een nieuwe commercial, met een jonge versie van stervoetballer Lieke Martens in de hoofdrol. In navolging van massaal omarmde Calvé-reclames met ‘hoofdrollen’ voor sporthelden als Pieter van den Hoogenband (Pietertje), Evert van Benthum en Robin van Persie gaat ook deze commercial over een talent met grote dromen. Oranjeleeuwin Lieke Martens is de eerste vrouw die geportretteerd werd in één van de hartverwarmende en legendarische commercials van het merk.

Aanpak

Om de nieuwe commercial op passende wijze te lanceren bedachten en organiseerden wij een perspremière op de voetbalclub waar de commercial opgenomen werd. Daarbij aanwezig natuurlijk Lieke Martens én Bobbie, het meisje die de rol van een jonge Lieke speelt. De commercial werd voor het eerst vertoond op groot scherm, er was een clinic met een elftal voetbalmeisjes van de vereniging, een fotomoment met Lieke en Bobbie én een grote stapel boterhammen met pindakaas.

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Egmond aan Zee / Calve pindakaas commercial / Bobbie en Lieke Martens

Resultaat

De commercial ging vrijwel direct viral en haalde vele headlines. Journaliste en TV-recensent Angela de Jong: “De commercials van Calvé stijgen ver uit boven de bagger die de kijker avond aan avond over zich uitgestort krijgt tijdens de reclameblokken. Ik zal het maar bekennen: ik zat na 45 seconden met tranen in mijn ogen door dat fanatieke grietje dat in haar dooie uppie in de stromende regen oefent op haar traptechniek, baltrucjes doet en met een sliding scoort.

Omdat het reclamespotje veel meer is dan een reclamespotje en gaat over zoveel meer dan een voetbaltraining en pindakaas. Het is een pamflet over dromen najagen, vooroordelen overwinnen, moed, dapperheid, emancipatie, grenzen verleggen, vastberadenheid en koppigheid.” De commercial werd in januari 2019 bekroond met een tweede plek tijdens de Ster Gouden Loeki verkiezing.

Ook interesse?

Bel ons voor meer informatie op 010-2801555 of mail naar info@2twintig.nl