Douwe Egberts – burendag

< terug naar alle opdrachtgevers

introductie

Op burendag draait het om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact te brengen. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt.

Douwe Egberts brengt buren met elkaar in contact, met een goede kop koffie. Met koffie kun je echt even de tijd nemen voor je buren. Koffie is voor buren het begin voor het leggen en versterken van de contacten. En die contacten zijn de basis voor een leuke burendag! Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen. Douwe Egberts en het oranje fonds dragen hier graag aan bij en zijn daarom initiatiefnemers van burendag.

aanpak

DE heeft 2twintig gevraagd de persaanpak te doen: hoe krijgen we zoveel mogelijk aandacht voor burendag en kunnen we het sociale aspect van burendag het beste communiceren?

We coördineerden een gelaagde en gefaseerde aanpak:

  • activatie om het aantal inschrijvingen te stimuleren.
  • event om de thuisbasis van de extra in het zonnetje te zetten.
  • mediabenadering (i.c.m. lokale fotografie in alle provincies) om

zichtbaarheid te geven aan (het sociale aspect van) burendag​

Het kick-off event was een vrij lokale aangelegenheid, we hebben gefocust op de benadering van lokale media en enkele landelijke titels. Naast deze aanpak richting traditionele media om burendag nog meer onder de aandacht te brengen van een breed publiek, zijn we de samenwerking aangegaan met 10 social influencers.

resultaat

Door het persoonlijk pluggen hebben meerdere lokale titels in Utrecht in de aankondiging naar dit event gepubliceerd (o.a. rtv Utrecht en indebuurt). landelijk werd het opgepakt door rtl boulevard, mede door aanwezigheid van radio dj Domien Verschuren, als presenator. De campagne met 10 social influencers leverde een bereik van 199.029.